dinsdag 18 november 2008

´Invisible Empire : the memory-box for the next generations´ :

Bent u trots op Zuid-Limburg? Heeft u belangstelling voor de geschiedenis van uw regio, van uw stad? Kunstenaar Jean-Michel Crapanzano (FR/NL) nodigt u van harte uit voor de expositie `Invisible Empire : the memory-box for the next generations” van 8 november tot en met 14 December in kuS (Kunstencentrum Signe) in Heerlen. Crapanzano heeft als doel om de persoonlijke geschiedenis van u en de mensen uit de regio te laten zien. Iedereen kent de verhalen uit de geschiedenisboeken, maar wat is nu het verhaal van het volk? Crapanzano gaat met deze persoonlijke geschiedenis aan de slag en iedereen kan er een deel van uit maken!

Hij daagt namelijk iedereen, van jong tot oud en van particulier tot bedrijf, uit om hun eigen verhaal te delen. Foto’s, persoonlijke gedachten over de maatschappij, het alledaagse leven, liefde en werk, teksten, gedichten en objecten: alles wat representatief is voor ieders eigen verhaal is welkom! Vervolgens kunt u het in het sculptuur ‘the free memory box’ van Crapanzano laten plaatsen. Alle informatie zal tijdens de expositie gepubliceerd worden via een weblog en een publicatie. Enkele ideeën om uw verhaal vorm te geven zijn: - Wat is voor u het belangrijkste moment in uw carrière?

- Wat is voor u het mooiste moment(en) van uw leven?
- Wat is voor u de belangrijkste kwaliteit in een man / vrouw?
- Wat vindt u interessant met betrekking tot cultuur in de regio?
- Hoe is de relatie tussen u en uw baas?
- Hoe is de sfeer op uw werk? Is het belangrijk dat de sfeer goed is?
- Heeft u een persoonlijk familiegeheim?
- Wat is uw mening over de immigratie in de regio?
- Wat vindt u van het Drielandenpunt? Is dat een voordeel of niet?
- Wat is volgens u het belangrijkste in het leven? Geld, liefde, plezier, religie, familie, politiek, werk, auto/huis?
- Heeft u een anekdote over een slechte herinnering ?
- Heeft u een anekdote over een mooie herinnering ?
- Voelt u zich meer Nederlander, Heerlenaar of ‘euregionaar’?
- Wat vindt u belangrijk in democratie ?
- Wat is volgens u de beste periode van de geschiedenis van Parkstad Limburg / Zuid Limburg? - Wat is uw mening over de burgemeester?
- Vindt u het het belangrijk om een goede relatie met de buren hebben ?

De teksten kunt u vanaf de opening van de expositie langsbrengen. (Foto’s – 300DPI-, teksten, in een vorm van CD/DVD, beelden JPEG of TIFF, tekst in Word document).

Geen opmerkingen: